Houten vloer badkamer

Houten vloer badkamer? Het klinkt misschien raar, maar het is toch echt één van de badkamer trends van het moment. De houten eiken vloeren van De Eikenkamer zijn hier uiterst geschikt voor. Wilt u van uw badkamer een warme en rustgevende ruimte maken? Leest u dan snel verder. In dit blog vertellen we namelijk waarom een houten vloer in de badkamer absoluut het overwegen waard is.

Natuurlijke badkamers: de badkamer trend van 2021

In de interieurwereld zijn natuurlijke ruimtes heel populair, zo ook in de badkamer. Door gebruik te maken van verschillende natuurlijke materialen krijgt uw badkamer een prettige sfeer waarin u zich kunt terugtrekken na een drukke dag. In deze hectische periode is het creëren van een plek waar u helemaal tot rust kunt komen een echte must, en met de houten vloeren van De Eikenkamer heeft u dit zo voor elkaar.

Uw eigen spa aan huis met de houten badkamervloeren van De Eikenkamer

Een houten vloer in de badkamer geeft u een spa-gevoel aan huis waarin u echt kunt ontspannen. De luxe en warme uitstraling geven u het gevoel dat u een sauna binnen wandelt, terwijl het in werkelijkheid uw eigen badkamer is. Een badkamer met houten vloer is goed te combineren met andere natuurlijke materialen als steen en klei. Hierdoor brengt u de natuur naar binnen en creëert u een rustgevende sfeer.

Duurzame houten vloer in de badkamer

Gelukkig wordt er in de interieurwereld steeds meer gebruik gemaakt van duurzame materialen. Bij De Eikenkamer maken we gebruik van hout uit verantwoord beheerde bossen en werken we met lokale zagerijen. We vinden hout fantastisch, maar dan moet het wel duurzaam verkregen en geproduceerd zijn. Voor duurzame houten vloeren bent u daarom bij De Eikenkamer aan het juiste adres.

Zo gebruiken we alleen maar natuurlijke kleurprocessen en zijn alle oliën biologisch afbreekbaar. En die houtresten gooien we niet weg, maar gebruiken we om stroom te genereren voor onze processen, verwarmen we onze gebouwen ermee en worden er ruim 3000 huishoudens voorzien van onze groene energie. Een houten vloer van De Eikenkamer is niet alleen prachtig in uw badkamer, hij is ook hartstikke duurzaam!

Houten vloer badkamer: hier moet u op letten

Naast alle voordelen, kent een badkamer met houten vloer ook een aantal uitdagingen. Zoals u misschien al weet, is hout minder goed bestand tegen vocht dan de traditionele badkamertegels. Maar dit hoeft geen probleem te zijn wanneer u weet waar u op moet letten.

Let op: hout leeft!

Ja, het staat er echt: uw houten vloer leeft. We bedoelen dan niet dat het een levend wezen is, maar het betekent dat hout kan krimpen en uitzetten. Zeker in een vochtige ruimte als de badkamer. Het is daarom belangrijk om er bij de kieren rekening mee te houden dat het hout ruimte nodig heeft om te ‘bewegen’.

Houten vloer waterdicht maken doet u zo

Een houten vloer kan slecht tegen water, maar toch kunt u uw houten vloer in de badkamer waterdicht maken. Dit doet u door de vloer te behandelen met een speciale lak of impregneermiddel. Daarnaast kunt u de naden tussen de planken dicht lijmen om te voorkomen dat hier water doorheen komt.

Bescherm uw vloer voor natte zones

Een natte zone is een plek waar veel water op de grond kan komen. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte om een douchecabine of een wasbak. Omdat de houten vloer niet zulke grote hoeveelheden water aan kan, is het verstandig om voor deze natte zones een ander materiaal te kiezen. Bijvoorbeeld beton of tegels. Dit contrast staat tevens heel modern, zeker wanneer u kiest voor een ander natuurlijk materiaal.

Kies voor een goed ventilatiesysteem

Een (automatisch) ventilatiesysteem zorgt ervoor dat al het vocht in uw badkamer vrijwel direct wordt weggezogen. Hierdoor blijft uw houten vloer voor badkamer een stuk langer mooi.

Houten vloer badkamer combineren (modern, warm, comfort)

Nu u bekend bent met de voor- en nadelen van een badkamer met houten vloer is het tijd om te kijken naar hoe u uw houten vloer het beste kunt combineren. Hiervoor kijken we bij De Eikenkamer naar de badkamer trends van 2021, zodat uw badkamer niet alleen er prachtig uit ziet, maar ook met de tijd mee gaat.

Marmer

Combineer hout met marmer voor een badkamer met een luxueuze uitstraling. Zowel marmer als hout zijn beide tijdloze materialen, waardoor uw badkamer niet snel zal vervelen.

Steen

Wilt u van uw badkamer een rustgevende ruimte maken? Combineer de houten badkamervloer dan met een stenen muur of wastafel. Door hout te mixen met andere natuurlijke materialen maakt u van uw badkamer een oord waarin u goed kunt ontspannen.

Hout

Durft u het aan om hout met hout te combineren? Door houten muren met een houten vloer te combineren creëert u een warme ruimte die ook heel modern en comfortabel oogt. Het ultieme spa-gevoel, maar dan in uw eigen woning.

Wilt u meer weten over de houten vloeren van De Eikenkamer. Op deze speciale pagina vindt u een stappenplan waarmee u uw ideale houten vloer zelf kunt samenstellen. Nu zijn wij benieuwd naar uw mening over een badkamer met houten vloer. Kiest u voor een houten vloer in de badkamer? Laat het ons weten in de reacties!

Ontdek onze top vloeren van De Eikenkamer:
Visgraat vloeren
Hongaarse punt vloer