Visgraat vloer

Sommige dingen raken nooit uit de mode. Zo ook een visgraat vloer niet. Deze vloer is een absolute klassieker en sfeermaker in huis.

Waar komt het vandaan

Visgraatvloeren zijn waarschijnlijk het oudste typen parketvloeren en ontstaan in Europa. Of de vloeren nu in Frankrijk of Italië zijn ontstaan is niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk dat het motief al werd toegepast in de 14de en 15e eeuw. Het was toen vooral bij de elite in trek. Waarschijnlijk is het ontstaan om zigzag patronen uit bouwstijlen van toen terug te laten komen in de vloeren.

Hoe wordt een visgraat vloer gelegd?

Visgraatpatroon bestaat uit houten planken die in een repeterend zigzagpatroon tegen elkaar aan worden gelegd. Hierbij worden de planken in een hoek van 90 graden tegen elkaar aangelegd. Hier- door ontstaat het visgraatmotief. Een goed onderhouden houten vloer van parket met visgraat motief kan honderden jaren mee gaan.

Eiken houten vloer visgraat

Maatwerk

Het leggen van een visgraatvloer is een ambachtelijk proces. Al- leen professionele parketteurs kunnen dit type houten vloer leggen. De houten planken worden één voor één verlijmd. De ambachtelijkheid is goed terug te zien in onze houten vloeren, een visgraat vloer geeft dan ook veel karakter aan uw woning.

Vloerverwarming en visgraat vloeren

Vloerverwarming in combinatie met een visgraatvloer is geen enkel probleem. Of het nu gaat om vloerverwarming als hoofd- of bijver- warming, de visgraat vloer kan hier als lamelparket overheen worden gelegd. De weerstand van het hout dat wij gebruiken is laag, waardoor de opwarmtijd korter is en de ruimte langer warm blijft.

Maak een afspraak met één van onze specialisten voor een vrijblijvend adviesgesprek