Duurzaamheid

Duurzaamheid op een rijtje

 • We gebruiken alleen hout uit verantwoord beheerde bossen, volgens de uitgangspunten van FSC en PEFC.
 • We werken met lokale zagerijen, zodat we het proces vanaf het begin kunnen volgen en waar nodig kunnen aanpassen.
 • Tussen de zagerij en de laatste inspectie van het eindproduct, hebben we iedere processtap in eigen beheer.
 • Voor al onze sprekende kleuren gebruiken we natuurlijke kleurprocessen.
 • Onze oliën zijn biologisch afbreekbaar.
 • Wij werken met Stauflijm, bevat geen oplosmiddelen of isocyanaten en is gecertificeerd emissiearm
 • Alle houtresten gebruiken we om warmte en groene stroom te genereren voor onze droog-, olie- en afwerkingsprocessen, voor de verwarming van onze gebouwen, en om meer dan 3.000 huishoudens te voorzien van duurzame energie.

Warm, natuurlijk & duurzaam

We leven in een wereld waarin alles snel gaat en veel vervangbaar is, maar het is aan onszelf of we hieraan meedoen of niet. Ons hout en de productie hiervan dicht bij huis is geen toeval, het is een keuze. Een bewuste keuze voor eerlijke arbeidsomstandigheden, minimaal transport en korte levertijden. Kwaliteit, duurzaamheid en respect voor de natuur zijn voor ons vanzelfsprekend.

Wij werken met duurzaam geproduceerd en gecertificeerd hout voor onze houten vloeren. De bossen waaruit ons hout wordt geoogst, worden op een duurzame manier beheerd. Duurzaam bosbeheer betekent dat er niet meer wordt geoogst dan dat ervan nature kan groeien. Zo raakt de natuur niet uitgeput. Bomen en gebruik van hout dragen bij aan een beter milieu. Bomen helpen bij het terugdringen van de opwarming van de aarde en gaan zo klimaatverandering tegen.

Als aanvulling op onze eigen richtlijnen hebben we onze producten en processen onafhankelijk laten testen. Deze labels en certificaten zijn uw extra, onafhankelijke garantie voor een kwaliteitsproduct.

Eiken vloer Eikenkamer
 • FSC

  De Forest Stewardship Council (FSC) is een internatio- nale organisatie die zich inzet voor behoud en verant- woord bosbeheer wereldwijd. Hout- en papierproduc- ten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label.

 • PEFC™

  PEFC™ is een wereldwijd onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Hoe groter de vraag naar PEFC-producten, hoe meer hectaren bos volgens de PEFC-eisen beheerd worden. Zo blijven onze bossen in stand.

 • CE-markering

  De CE-markering die op veel producten te vinden is geeft aan dat het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de Europese Economische Ruimte. CE staat hierbij voor Conformité Européenne, wat betekent in overeenstemming met de met de Europese regelgeving.

 • ISO 9001

  De Iso 9001 is de internationale norm voor kwaliteits- managementsystemen. De organisatie ISO (Genève) staat in voor het opstellen en beheren van duizenden verschillende normen. De meeste hiervan zijn pro- ductgericht. Verreweg de bekendste is de ISO 9001, welke slaat op het managementsysteem voor kwaliteit.

Maak een afspraak met één van onze specialisten voor een vrijblijvend adviesgesprek