Vloerverwarming

De eiken toplaag van onze eikenhouten vloeren wordt verlijmd op een berken multiplex onderlaag van hoge kwaliteit. Hierdoor ontstaat een uiterst stabiel product, dat vrijwel niet krimpt of uitzet door warmte of kou.
 • Leggen wij een houten eiken vloer op vloerverwarming, dan dient u altijd het stookprotocol te volgen.
 • Niet alle houtsoorten zijn geschikt voor vloerverwarming. Ons eiken gaat uitstekend samen met vloerverwarming.
 • Hout wordt trager warm dan bijvoorbeeld vloertegels. Maar hout koelt ook langzamer af en blijft daardoor langer warmte afgeven. Dat betekent dat u vloerverwarming onder hout anders gebruikt dan onder tegels.
 • Wat van belang is: de luchtvochtigheid. In de ruimten met een houten vloer moet de luchtvochtigheid tussen de vijftig en zestig procent worden gehouden.

Vloerverwarming

Vloerverwarming geeft constante comfortabele warmte. De vloerverwarming in een nieuwbouwwoning is verwerkt in de af- dekvloer op de draagvloer. Wanneer u zelf vloerverwarming laat aanleggen op een bestaande houten of betonvloer, wordt er een extra afdekvloer met vloerverwarmingsbuizen op de bestaande afdekvloer aangebracht. In sommige gevallen is het mogelijk de bestaande vloer in te vrezen voor de vloerverwarmingsbuizen.

Ideale warmteafgifte

Een houten vloer op vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige warmteafgifte. Het hout neemt de warmte op en geeft deze geleidelijk weer af, waardoor de vloer altijd behaaglijk aanvoelt. Andere vloerbedekkingen, zoals tegels of PVC, geven de warmte veel sneller af, waardoor de thermostaat sneller afslaat en de vloer afkoelt.

Gelijkmatige temperatuur

De gelijkmatige warmteafgifte en temperatuur van een houten vloer is niet alleen behaaglijk, maar ook efficiënt. Wie de thermo- staat permanent op 20-21 graden instelt voorkomt dat de vloer te veel afkoelt. Het ’s morgens weer opwarmen van het huis kost namelijk meer energie dan het instellen van een constante temperatuur.

Uit onderzoek blijkt dat bij vloerverwarming de ideale tempera- tuur van een ruimte één tot twee graden lager ligt dan ten opzichte van traditionele radiatoren verwarming. Een graad lager ver- mindert het energieverbruik al met vijf tot zes procent. Bovendien is vloerverwarming zogenaamde Laag Temperatuur Verwarming (LTV). Dit betekent dat het toegepast kan worden bij installaties die uitgaan van een aanvoertemperatuur die lager is dan 45 graden.

houten eiken vloer Hongaarse punt

Voordelen van vloerverwarming

 • Veiliger
  geen gevaar voor stoten of branden aan radiatoren
 • Zuiniger
  Aanzienlijk zuiniger als gevolg van lager in te stellen ruimtetempratuur
 • Gezonder
  Minder stofcirculatie en minder kans op huisstofmijt
 • Comfortabeler
  Verdeling van de warmte benadert het dichtst het ideale verwarmingsmodel. Geen last van luchtcirculatie of onaangename reuk.
 • Praktischer
  Meer ruimte door ontbreken van verwarmingselementen.
 • Hygiënischer
  Geen schoonmaakproblemen, achter radiatoren is vaak moeilijk schoonmaken.
 • Esthetischer
  Geen ontsierende leidingen, radiatoren, convectoren of andere verwarmingselementen.

Maak een afspraak met één van onze specialisten voor een vrijblijvend adviesgesprek