Hongaarse punt vloer

De Hongaarse punt is, net als een visgraat vloer, een patroonvloer. Het verschil is dat de gradenhoek bij het leggen van de houtdelen anders is. Het patroon dat zich zo vormt staat ook wel bekend als 'sergeantsstrepen' en valt op door de rechte naad.

Waar komt het vandaan

Visgraatvloeren zijn waarschijnlijk de oudste parketvloeren en ontstaan in Europa. Het motief werd al toegepast in de 14de en 15e eeuw en was vooral bij de elite in trek. De Hongaarse punt kwam pas later, gedurende de 16e eeuw.

Hongaarse punt

Waar de naam vandaan komt is niet helemaal duidelijk, want het patroon is afkomstig uit Italië. Het Hongaarse punt patroon lijkt sterk op het visgraatpatroon en is hier ook van afgeleid. Het grote verschil is dat de hoeken in verstek zijn gezaagd. Bij de Hongaarse punt vloer worden de vloerdelen onder een hoek van 45 of 60 graden gelegd en sluiten aan de bovenzijde aan. De vloer oogt strakker dan een visgraat vloer. Ook de Hongaarse punt wordt in zigzagpatroon gelegd. Bij de Eikenkamer zijn we gespecialiseerd in visgraat en Hongaarse punt vloeren. U kunt dan ook kiezen uit vele opties.

Maatwerk

Het leggen van een eikenhouten vloer in een Hongaarse punt patroon is een ambachtelijk proces. Alleen professionele parketteurs kunnen dit type vloer leggen. De houten planken worden één voor één verlijmd. De ambachtelijkheid is goed terug te zien in onze houten vloeren, een Hongaarse Punt vloer geeft dan ook veel karakter aan uw woning. Een goed onderhouden parketvloer met Hongaarse punt motief kan honderden jaren mee gaan.

Vloerverwarming en hongaarse punt vloer

Vloerverwarming in combinatie met een Hongaarse Punt vloer is geen enkel probleem. Of het nu gaat om vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming, de Hongaarse punt vloer kan hier als lamelparket overheen worden gelegd. De weerstand van het hout dat wij gebruiken is laag, waardoor de opwarmtijd korter is en de ruimte langer warm blijft.

Maak een afspraak met één van onze specialisten voor een vrijblijvend adviesgesprek