Wat kost een eiken vloer

Heeft u interesse in een eiken vloer van De Eikenkamer, maar wilt u graag weten hoeveel het u gaat kosten? Dan komt dit blog voor u als geroepen. Hierin beantwoorden we namelijk de vraag: Wat kost een eikenvloer?

Eiken vloeren: een handtekening van de natuur

Een houten vloer van eiken bepaalt de sfeer in uw woning. Het geeft de ruimte een warme uitstraling waar u zich meteen in thuis voelt. Reden genoeg om een eiken vloer te overwegen als uw nieuwe vloerbedekking. Eiken vloeren raken daarnaast nooit uit de mode: in de interieurwereld zien we heel veel trends komen en gaan, terwijl hout altijd aantrekkelijk blijft. Zeker als het aan De Eikenkamer ligt.

Puur natuur: eiken vloeren

Eén van de redenen dat een eikenvloer zo populair is, is dat het buiten naar binnen haalt. Het hout heeft een eigen karakter en is zoals we bij De Eikenkamer vaak zeggen: een handtekening van de natuur. Geen eiken vloer is hetzelfde, want iedere boom heeft een andere signatuur. Een eikenvloer heeft een rustgevend effect op uw interieur; we worden namelijk rustig van de natuur. Door de natuur naar binnen te halen, kunt u altijd genieten van een kalme sfeer in uw woning.

Leuk om te weten: eiken vloeren worden alleen maar mooier met de jaren. Zeker wanneer u vaak op uw nieuwe eiken vloer loopt, wordt deze nóg fraaier dan deze nu al is. Wanneer een eikenvloer echt geleefd wordt, komt de eikenvloer namelijk pas echt goed uit de verf.

De eiken vloer prijs: zoveel kost een eiken vloer

Met al deze unieke voordelen snappen we dat u overweegt om een eikenvloer aan te schaffen bij De Eikenkamer. Maar we snappen óók dat u graag wilt weten hoeveel zo’n eiken vloer u gaat kosten. Kiezen voor een nieuwe vloer doet u namelijk pas na het zorgvuldig afwegen van uw opties.

Nu is het zo dat een eiken vloer prijs per vloer verschillend is. Dit komt omdat u bij De Eikenkamer uw nieuwe eikenvloer helemaal kunt laten personaliseren. Van de teint van de vloer tot aan de manier waarop deze gelegd wordt. De Eikenkamer levert alleen maatwerk zodat we aan al uw eisen kunnen voldoen; we vinden persoonlijke service namelijk enorm belangrijk. We kunnen de vraag: wat kost eikenvloer? daarom niet eenzijdig voor u beantwoorden.

Wat we wél kunnen doen, is u helpen bij het samenstellen van een eikenvloer en een offerte op maat opstellen. Hierdoor weet u binnen een handomdraai de exacte kosten voor uw eiken vloer.

Stel uw eikenvloer samen in zes stappen

Een eiken vloer samenstellen, doet u gemakkelijk in zes stappen op onze website. Het stappenplan gaat als volgt:

Stap 1: kies de plank

U kunt kiezen voor verschillende breedtes van een plank: 145 mm, 185 mm, 225 mm, 245 mm, 285 mm, 385 mm. De dikte van de toplaag kan 12 mm, 15 mm en 20 mm zijn.

Stap 3: kies uw gewenste kleur

Bij De Eikenkamer kunt u kiezen uit tien verschillende kleuren met ieder een eigen karakter. Dit zijn de kleuren waar u uit kunt kiezen: dubbel gerookt naturel, dubbel gerookt wit, dubbel gerookt zwart, gerookt naturel met 50% wit, gerookt olie naturel, dubbel gerookt wit verouderd, olie wit, olie naturel, olie wit en onbehandeld.

Weten wat gerookt betekent? Lees dan hier het blog over waarom een eiken vloer gerookt wordt.

Stap 3: bepaal de legwijze

In deze stap kunt u kiezen in welk patroon uw eiken vloer gelegd gaat worden. U kunt kiezen uit planken, visgraat of de Hongaarse punt. We duiken later in dit blog nog in de verschillende legwijzes.

Stap4: kies de sortering

De sortering betekent eigenlijk hoe rustiek en grof het eiken is. Zo kunt u een duurzame houten vloer kiezen met een mix van noesten (Rustiek). Houdt u meer van egalere vloeren? Kies dan voor een Premier sortering (noesten van 0 tot 1,5 cm) of de Rustiek A sortering (noesten van 0-4 cm).

Bepaal de gewenste afwerking

We zijn er bijna, maar u moet eerst nog uw gewenste afwerking kiezen. U kunt kiezen uit standaard, verouderd, geborsteld of fijn gezaagd.

Maak uw vloer af met accessoires

Tijd voor de puntjes op de i. Met accessoires maakt u uw nieuwe eikenvloer helemaal af. Denk bij deze laatste stap aan bijpassende traptreden, convector roosters en natuurlijk plinten.

Eiken houten vloeren: de interieur trend van het moment

Een eiken vloer met een zigzag-legwijze is als het aan De Eikenkamer ligt dé interieur trend van het moment. Een visgraatvloer is populairder dan ooit en we leggen u maar al te graag uit waarom dat zo is.

Visgraatvloer

Of u nu een eiken vloer wilt laten leggen in uw nieuwbouwwoning, of uw oude woning een moderne make-over wilt geven: de visgraatvloer is dé vloertrend van het moment. Deze legwijze is heel populair en dat snappen we maar al te goed. Deze vloeren zijn ontstaan in Europa en stammen uit de 14e en 15e eeuw. Jaren later is de visgraatvloer niet alleen in trek bij de elite, maar wil iedereen zo’n prachtige eiken vloer in hun woning.

De eiken planken worden in een repeterend zigzagpatroon tegen elkaar aan gelegd in een hoek van 90 graden. Hierdoor ontstaat het iconische visgraatmotief. Het is een ambachtelijk proces waardoor de eiken vloer prijs hoger is dan bij een standaard legwijze. Maar het ambachtelijke proces geeft uw woning wel een uniek karakter waar u jarenlang plezier van kunt hebben.

Hongaarse punt vloer

Een andere populaire legwijze is de Hongaarse punt. Deze stamt uit de 16e eeuw en heeft veel weg van de visgraatvloer die we hierboven al zagen. Het grote verschil is dat de hoeken in verstek zijn gezaagd. De planken worden in een hoek van 45 of 60 graden zigzaggend tegen elkaar aan gelegd en sluiten aan de bovenzijde aan – vandaar de punt. Deze legwijze oogt een stuk strakker dan het visgraatmotief en ook het leggen van deze vloer is een ambachtelijk proces. U kunt hierdoor rekening houden bij een hogere kosten van een eiken vloer wanneer u kiest voor deze legwijze.

Offerte op maat aanvragen bij de Eikenkamer

Heeft u alle zes de stappen doorgelopen of wilt u zich nog verder laten adviseren? Bij De Eikenkamer staan we voor u klaar om u van de beste service te voorzien. Omdat we alleen maar maatwerk leveren, kunt u een offerte aanvragen die specifiek past bij uw wensen en woning. Zo weet u binnen een korte tijd precies hoeveel de eiken vloer van De Eikenkamer u gaat kosten. U kunt uw budget doorgeven en wij bedenken daar een passend vloerplan bij die perfect aansluit bij uw wensen.

Een offerte aanvragen? Dat kan via dit speciale contactformulier op onze website.