Kan een houten vloer in de keuken?

Is een houten vloer geschikt voor de keuken? De meningen hierover zijn verdeeld, vandaar dat wij deze vraag in dit blog beantwoorden.

Om een geheel te creëren kan het mooi zijn om uw houten vloer door te laten lopen in de keuken. Veel mensen denken echter dat dit onverstandig is, maar is dat wel echt zo? Een vloer die door loopt in de verschillende ruimtes kan de ruimte juist ook ruimer laten ogen.

Olie of lak

Een houten vloer in de keuken kan zeker, mits deze goed beschermd is. Het is belangrijk de vloer goed te beschermen met olie of lak. Deze twee afwerkingslagen verschillen nogal van elkaar, dus het is verstandig om u vooraf goed te laten informeren.

Eiken houtenvloer

Royal Protect van Royal Dutch

Lak vormt een harde bescherming laag, het nadeel hiervan is dat het kan krassen. Mede om deze reden adviseren wij om de vloer in de keuken af te werken met olie. Wij werken met Royal Protect van Royal Dutch om de vloer optimaal te beschermen. Deze olie dringt diep in de porieen van het hout en biedt zo bescherming tegen vocht, vuil en vlekken. Het voordeel van olie ten opzichte van lak is ook dat olie gemakkelijk plaatselijk is bij te werken.

Het nadeel van afwerken met olie is dat olie de tijd nodig heeft om in te trekken, de droog tijd van olie is al snel 2 dagen. Wij leveren echter ook houten vloeren met Royal Protect. Dit is een optie, waarbij de houten vloer zo behandeld is dat deze onderhoudsvrij is. Uniek voor een houten vloer en bijzonder geschikt voor gebruik in de keuken.

Een houten vloer kan zeker in de keuken

De conclusie is dus dat een houten vloer zeker ook toegepast kan worden in de keuken, mits je de goede afwerking kiest.

Maak een afspraak met één van onze specialisten voor een vrijblijvend adviesgesprek