Houten vloeren en vloerverwarming

Eiken houten vloer visgraat

Kan een houten vloer op vloerverwarming? Het blijft één van de vragen die wij het meest beantwoorden. Het antwoord is;  ’’Ja, onze houten vloeren wel, maar het is wel afhankelijk van enkele factoren’’. In dit blog geven we uitleg.

Lamelparket

Een houten vloer op vloerverwarming is zeker een optie, maar of het mogelijk is, is afhankelijk van enkele factoren. Binnen onze collectie zijn alle houten vloeren geschikt voor vloerverwarming, maar eiken is de meest toegepaste. Onze lamelparket vloeren zijn gelaagd en hebben een lage weerstand, hierdoor kan de warmte van de vloerverwarming het oppervlak makkelijk bereiken. Voor ons lamelparket zijn diverse soorten vloerverwarming geschikt, waaronder ingefreesde verwarming, systemen in combinatie met warmtepomp, stadsverwarming of infrarood verwarming. Lamelparket is geschikt voor vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming.

Kopshouten vloeren en massief houten vloeren hebben een te hoge weerstand en zijn niet geschikt voor vloerverwarming. Verder zijn alle kleuren en combinaties mogelijk. Ook kunnen we alle legwijzen toepassen met vloerverwarming.

eikenkamer eiken vloer visgraat blog

Wist u dat vloerverwarming uw huis ook nog eens efficiënter verwarmd?

De warmte wordt namelijk gelijkmatiger verdeeld over de gehele ruimte dan bij radiatoren het geval is. Hiernaast kan vloerverwarming al verwarmen op lagere temperaturen dan bij radiatoren het geval is. Op ten duur scheelt dit flink in het gebruik.

Opstookprotocol

Door eenmalig ons opstookprotocol uit te voeren worden de ondervloer en de houten vloer zo goed mogelijk voorbereid op de vloerverwarming. De ondervloer en later de houten vloer worden stapsgewijs opgewarmd. Na het volgen van het opstook protocol is het aan te raden de houten vloer op een constante tempratuur te houden. Dat levert het beste rendement op. Goed om te weten is dat hout misschien wat langer nodig heeft om op te warmen, maar daarentegen ook langer de warmte vasthoudt. Ook wanneer de vloerverwarming niet aanstaat voelt een houten vloer heerlijk aangenaam aan uw voeten, anders dan bijvoorbeeld een koude tegelvloer.

eikenkamer eiken visgraat vloer

Speciale behandeling

We doen er alles aan om de houten vloer perfect te laten aansluiten op vloerverwarming. Zo gebruiken we lijm die speciaal getest is voor vloerverwarming. Ook wordt het hout zo gedroogd, dat het in perfecte conditie is voor de vloerverwarming.

Meer weten over de combinatie van vloerverwarming en houten vloeren? Bezoek onze showroom in het Design Center in Gorinchem en ervaar onze Eiken vloeren zelf.

Maak een afspraak met één van onze specialisten voor een vrijblijvend adviesgesprek