Houten vloer combineren met een gietvloer

Vloeren combineren

Vloeren worden steeds vaker gecombineerd en dat is niet voor niets. Vaak versterken verschillende materialen elkaar en u kunt er mooi verschillende ruimten in huis mee markeren. Daarbij is het ook een handige oplossing wanneer u niet kan kiezen.

Gietvloer foutenvloer eiken

Waarom combineren?

Dat ligt eigenlijk voor de hand. Als u zowel een Eiken houten vloer als een gietvloer mooi vindt, waarom zou u ze dan niet combineren? Daarbij kan het ook nog eens praktisch zijn. Een houten vloer kan natuurlijk prima in de keuken, maar een gietvloer is wel net iets praktischer qua vlekken en onderhoud. Het kan ook mooi zijn om een houten vloer te combineren met een gietvloer in de badkamer. Waar de gietvloeren strak, modern en praktisch zijn, zijn onze houten vloeren juist natuurlijk, karakteristiek en authentiek. Dit is een prachtige combinatie.

gietvloer in combinatie met hout

Waar dient u rekening mee te houden

Houten vloeren kunt u op verschillende manier combineren. Bijvoorbeeld op de begane grond en op de trap hout en boven een mooie overgang naar een gietvloer. In dit geval heeft u eigenlijk alleen bij de trap een aansluiting van het hout naar de gietvloer. Dit kan mooi opgelost worden doormiddel van een haast onzichtbare strip. Wanneer u op dezelfde verdieping bijvoorbeeld een visgraat vloer wilt combineren met een gietvloer gaan daar iets meer voorbereidingen aan vooraf. Een houten vloer is namelijk al snel een centimeter dik, terwijl een gietvloer slechts 3 millimeter dik is. Hier moet dus rekening mee worden gehouden bij de ondervloer, anders kunnen de vloeren niet mooi gelijk overlopen. Hoogte verschillen kunnen vaak ook opgevangen worden met een dorpel, maar die gebruikt u misschien liever niet. Een aansluitende overgang zonder dorpel is in veel gevallen het mooist en dit kan worden bereikt doormiddel van een goede voorbereiding van de ondervloer. We vertellen u hier graag alles over.

De Eikenkamer & Van Hollandse Bodem

Bij de Eikenkamer werken we nauw samen met Van Hollandse Bodem, eveneens gevestigd in het Design Center. Zij zijn specialist in gietvloeren en microcement. Prettig aan onze samenwerking is dat u alles onder één dak kunt regelen. De verschillende materialen kunnen ter plaatse op elkaar afgestemd worden en de perfecte kleur gietvloer, passend bij uw houten vloer kan zelf naar wens gemaakt worden. Daarnaast is het ook prettig dat u voor de uitvoering slechts één contactpersoon heeft, voor zowel de houten- als de gietvloer.

Maak een afspraak met één van onze specialisten voor een vrijblijvend adviesgesprek