Interieur inrichten met een houten vloer

Blog interieur slaapkamer houten vloer eiken

Echt hout in je interieur…

Een echte houten vloer is sfeerbepalend. Hout geeft uw interieur een warme, natuurlijke en karakteristieke uitstraling. Maar hoe combineert u een houten vloer het mooist? In dit blog geven we tips.

Wat een houten vloer doet met uw interieur

Een vloer is de basis van uw interieur. Als uw vloer heel rustig is, wat bijvoorbeeld het geval is bij een gietvloer, heeft uw interieur meer aankleding nodig. Een houten vloer heeft van zichzelf al veel warmte en sfeer. Hierbij is het dus eerder op letten dat u het geheel niet ‘’te druk’’ maakt.

Niet ieder type houten vloer is hetzelfde. Een visgraatvloer is bijvoorbeeld ‘’meer aanwezig’’ dan een houten vloer die in rechte planken is gelegd. Het soort houten vloer is dus ook bepalend voor uw interieur.

Voorbeelden van houten vloeren in verschillende interieurstijlen

We laten u hieronder verschillende woonstijlen zien waarin een houten vloer prachtig tot zijn recht komt. U ziet: met een houten vloer in uw interieur kunt u alle kanten op!

Houten vloer in een Scandinavisch interieur

Wanneer u van een Scandinavisch interieur houdt, met lichte tinten en natuurlijke materialen, kan een houten vloer niet ontbreken. Een lichte eiken of white wash vloer, gelegd in rechte planken, past het best bij deze stijl. Een Scandinavische sfeer benadrukt u door het gebruik van veel hout, planten, minimalistische accessoires, veel natuurlijk licht en zachte materialen.

Scandinavisch interieur hout

Scandinavische inspiratie van Frankly Amsterdam

Houten vloer in een glamourinterieur

Mag het interieur een vleugje luxe hebben en bent u meer van de glamour? Ook dan is een houten vloer een prachtige, warme basis. Warme, wat donkerdere houtkleuren doen het goed bij deze sfeer. Ook een visgraatvloer of een houten Hongaarse punt vloer geven een interieur een extra luxe uitstraling. Combineer de vloer voor een glamourinterieur met mooie warme grijs- of natuurtinten, gouden of bronzen accessoires, spiegels, velours stoffen, rijke raambekleding en grote kunstwerken aan de muur. Een mooi behang, veel kussens, kaarsen en hier en daar een dierenprint versterken het glamourgevoel ook.

glamour interieur hout

Glamour interieur met hout, foto’s Keijser & Co en The Art of Living

Houten vloer in een modern interieur

Bent u modern ingesteld en past een modern interieur bij u? Ook dan legt u met hout een mooie basis. Het kan bijvoorbeeld prachtig zijn om een donkere houten vloer te laten leggen en daar een heel strak, modern, wit interieur op te plaatsen. Bent u meer van de kleur? Een lichte Hongaarse punt vloer gaat ook prachtig samen met een modern, minimalistisch kleurrijk interieur.

Houten vloer modern

Moderne interieurs op een houten vloer, foto’s B&B Italia

Hout op hout, of houten meubels op een houten vloer: kan dat?

Vaak wordt er gezegd dat ”hout op hout” niet kan: een combinatie van houten meubels op een houten vloer zou te veel hout zijn. Daar zijn wij het niet helemaal mee eens. Als u een rustige houten vloer heeft en hier en daar vloerkleden toepast, kunt u prima ook enkele houten meubelen plaatsen. Een houten vloer en een compleet houten interieur is vaak wel iets ‘’too much’’. Wanneer u een aanwezige houten vloer heeft liggen en bijvoorbeeld ook een houten tafel of kast zou willen, scheelt het vaak ook als deze bijvoorbeeld zwart gebeitst is. Dat geeft een mooi contrast met de natuurlijke kleur van de houten vloer.

Interesse in een houten vloer?

Kom eens langs in onze showroom. Nu dat vanwege Covid-19 lastig is, raden wij u aan een afspraak te maken voor als u straks weer bij ons mag langskomen.

Doordat wij in het Design Center zijn gevestigd, is het ook mogelijk om uw complete interieur onder 1 dak te regelen. Wij werken nauw samen met Van der Donk interieur en Qiid. Samen kunnen we een totaalplan voor uw nieuwe interieur maken, eventueel inclusief 3D visuals en moodboards.

Maak een afspraak met één van onze specialisten voor een vrijblijvend adviesgesprek